Calmzy Charity Story #1 Buurvrouw verrassen met een verzwaringsdeken!

Berich afbeelding

Het goede doel is een belangrijk aspect in ons bedrijf. Naast onze missie om mensen bewust te maken van de noodzaak van een goede nachtrust, helpen we mensen in nood die behoefte hebben aan een betere slaap. Met een Calmzy verzwaringsdeken kun je makkelijker en dieper slapen en daarom gaan we elke week op zoek naar mensen waaraan we verzwaringsdekens kunnen doneren.

Buurvrouw Joke

Joke is al zes jaar mijn buurvrouw en in die zes jaar heb ik haar goed leren kennen. Ze is inmiddels 88 jaar, maar heeft de geest van een 18 jarige. Toen ik hier kwam wonen kan ik me nog herinneren dat Joke met twee kratten bier naar boven sjouwde. Joke is altijd vrolijk en positief en ik kan altijd langs komen voor een bakje thee of koffie. Samen hebben we zo al flink wat uurtjes doorgebracht met mooie verhalen uit haar verleden en moderne verhalen van mijn kant. We filosoferen er behoorlijk op los!

Van de trap gevallen

Op een vrijdagmiddag had ik nog telefonisch contact met Joke over een bezoeker die voor haar deur stond. Ze was op dat moment niet thuis, maar alles was nog goed met Joke. Twee dagen later belde Joke mij op dat ze van de trap was gevallen en in het ziekenhuis ligt. Dat was even schrikken. Ik heb haar opgezocht in het ziekenhuis en een hart onder de riem gestoken, want het zag er niet naar uit dat ze spoedig naar huis kon. Nadat ze uit het ziekenhuis ontslagen was, moest ze nog anderhalve maand naar een zorginstelling. Uiteindelijk mocht ze weer naar huis en is ze stilletjes aan weer de oude aan het worden.

Gevolgen van de val

Nadat Joke weer thuis was hebben we onze vele theekransjes weer voortgezet. Daarin vielen mij twee dingen op:

  • Joke zei dat ze last had van haar korte termijngeheugen
  • Joke zei steeds vaker dat ze niet meer goed in slaap kon komen en blijven

Het korte termijngeheugen is zelfs voor mijzelf nog wel een dingetje, dus bij een vrouw van 88 jaar vond ik dat niet zo’n ramp. Maar aangezien ze altijd vertelde dat ze goed kon slapen en nu na haar val van de trap ineens niet meer, vond ik het tijd om Joke te helpen haar goede nachtrust weer terug te vinden.

Calmzy doneren

Daarom kwam ik op het idee om voor de eerste Calmzy Charity Story een Calmzy verzwaringsdeken aan Joke te doneren. Joke is mijn favoriete buurvrouw en ik gun haar een betere nachtrust, zodat ik nog lang met een gezonde, gelukkige Joke thee kan drinken. Want als we beter slapen, leven we langer en gelukkiger. Haar slaap was behoorlijk aangetast door de val van de trap en met een Calmzy kan ze weer genieten van haar welverdiende nachtrust.

Joke blij met haar nieuwe Calmzy verzwaringsdeken

Het goede doel

Joke was positief verrast dat ik langs kwam om haar een Calmzy te doneren. Ze was ontzettend blij met haar nieuwe verzwaringsdeken. We maken voor het goede doel (zoals buurvrouw Joke) een serie op YouTube, waarin we mensen in nood opzoeken die behoefte hebben aan een betere slaap. Daarom zijn we op zoek naar mensen waarvan jij denkt dat ze een Calmzy verzwaringsdeken nodig hebben, zodat ze hun nachtrust kunnen verbeteren. Wil jij iemand in nood helpen? Laat het ons weten via e-mail, in een reactie onder een van de video’s of neem contact op via de telefoon! Wij komen dan persoonlijk een Calmzy verzwaringsdeken doneren.

Bekijk hier de Calmzy Charity Story #1

Benieuwd naar de reactie van Joke? Bekijk de Calmzy Charity Story op YouTube!

Vind je dit initiatief leuk? Abonneer dan op ons YouTube kanaal en like de video! Zo krijgen we meer aandacht voor het goede doel!

Bekijk de Calmzy Charity Story #1 nu op YouTube!