Een verzwaringsdeken wassen doe je zo!

Berich afbeelding

Verzwaringsdekens kunnen best duur zijn en het wassen van een verzwaringsdekens is toch anders dan een normale deken. Dit doe je niet zomaar. Een verzwaringsdeken bestaat uit speciale materialen waardoor het deken zwaarder (en duurder) wordt. Om het beste uit je investering te halen is het belangrijk om je verzwaringsdeken goed te wassen en onderhouden. Goed onderhoud betekent goed schoonmaken. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Er zijn ook overtrekken beschikbaar voor onze verzwaringsdekens. Deze dekbedovertrekken zijn makkelijk van het verzwaringsdeken af te halen. De Calmzy duvet covers kunnen gewoon met de wasmachine gewassen worden. Daarom wordt in deze blog alleen uitgelegd hoe je een Calmzy verzwaringsdeken zelf schoonmaakt met de handwas.

Waarom handwas geadviseerd wordt

Het is van belang om altijd eerst het was-label te raadplegen. Hierop staat vermeld hoe een verzwaringsdeken schoongemaakt moet worden. De was-labels van Calmzy verzwaringsdekens geven aan om de dekens met de hand te wassen. Dit heeft twee belangrijke redenen:

  • Een verzwaringsdeken is zwaar. Het wassen van een verzwaringsdeken in je wasmachine kan nadelig zijn voor je wasmachine. Onderdelen kunnen kapot gaan en harder slijten door het zware gewicht.
  • Het materiaal van een verzwaringsdeken slijt sneller in een wasmachine. Denk hierbij aan hogere slijtage van stiksels, stoffen en het vullingsmateriaal.

Om zo lang mogelijk resultaat te behalen van je investering adviseren wij onze klanten daarom altijd om de Calmzy verzwaringsdekens met de hand te wassen. Gelukkig hoeft dit helemaal niet ingewikkeld te zijn.

Hardnekkige vlekken verwijderen

Heb je wel eens gemerkt dat er een vervelende vlek in je T-shirt of trui blijft zitten nadat je ze door de wasmachine en droger hebt gehaald? Als dat zo is, ben je zoals zovelen die een hardnekkige vlek niet behandelen voordat de kleren de wasmachine ingaan. De droger zorgt er vervolgens voor dat je de vlek altijd zult blijven zien. Dit kan met een verzwaringsdeken ook gebeuren. Dus voordat je de hele deken wast, concentreer op vlekken die meer aandacht nodig hebben.

  • Laat koud water over het gebied lopen waar je een vlek gezien hebt om grof vuil te verwijderen. Gebruik geen warm water om inwerken van de vlek te voorkomen.
  • Gebruik een vlekverwijderaar zonder bleekmiddel voor eventuele knoeivlekken of lichaamsvloeistoffen zoals zweet. Je moet bewust zijn van de stof (katoen) van een deken wanneer je een vlekkenverwijderaar kiest, en bleekmiddel wordt meestal niet aanbevolen. Veel items in je wasruimte bevatten waarschijnlijk bleekmiddel, dus zorg ervoor dat je het etiket controleert. Boen de vlek voorzichtig met je vingers of een tandenborstel.
  • Gebruik zeep voor vetvlekken nadat je iets zoals pizza, pasta of eigenlijk alles op oliebasis hebt laten vallen. Je wilt dezelfde instructies volgen als hierboven; vermijd zeep met bleekmiddel en gebruik je vingers of een zachte borstel om de vlek weg te schrobben.

Een verzwaringsdeken met de hand wassen

Nadat je de hardnekkige vlekken hebt aangepakt is het tijd om de deken te wassen. Om je deken met de hand te wassen, maak je je badkuip (of een andere wat grotere kuip) leeg en vul je het ongeveer voor de helft met water. Voeg een half kopje tot een volledige kop mild schoonmaakmiddel (je raadt het al, een wasmiddel zonder bleekmiddel) aan het water toe, afhankelijk van de grootte van je deken. Meng het water totdat het is ingezeept en doop de hele deken eronder. Nadat je het grondig hebt gewassen, maak je het bad leeg en vul je het opnieuw met schoon water, spoel en herhaal dit proces totdat je deken zeepvrij is. Wring het extra water uit en je Calmzy verzwaringsdeken is klaar om te drogen.

De laatste stap om je verzwaringsdeken te wassen

Houd er rekening mee dat een nat verzwaringsdeken zwaarder is, en al helemaal als je hem compleet gewassen hebt. Als je een verzwaringsdeken gaat drogen, probeer het dan niet over een ouderwetse kledinglijn te hangen, anders kunnen de glazen nano korreltjes binnenin ongelijk over de verzwaringsdeken worden verspreid. Je kunt de deken over een effen en open oppervlak hangen zoals een leuning, of in de zon laten drogen. Zorg er wel voor dat je de deken ongeveer om het half uur uitschudt om ervoor te zorgen dat het gewicht gelijkmatig verdeeld blijft. Na deze stappen heb je weer een frisse en fruitige verzwaringsdeken waar je heerlijk onder kunt ontspannen.

Heb je nou eigenlijk geen zin om een Calmzy elke keer met de hand te wassen? Bekijk dan onze Calmzy dekbedovertrekken die je kunt uitwassen in de wasmachine.