Hoe werkt een verzwaringsdeken

Een Calmzy verzwaringsdeken oefent diepe druk uit op het lichaam. De diepe druk wordt gedetecteerd door je zenuwstelsel en heeft een kalmerend effect.

Wetenschap achter verzwaringsdekens

De onderliggende wetenschap bij verzwaringsdekens wordt Diepe Druk Stimulatie genoemd. In recente onderzoeken wordt de kracht aangetoond van Diepe Druk Stimulatie met behulp van verzwaarde dekens. Diepe druk heeft duidelijk een positief effect op het lichaam en de gezondheid. Deze technologie helpt om op een natuurlijke manier het lichaam volledig te ontspannen en een optimale slaapkwaliteit te bereiken.

Lees meerKoop nu

Hoe werkt Diepe Druk Stimulatie

Wanneer diepe druk op het lichaam wordt toegepast, schakelt het lichaam over van het sympathische naar het parasympatische zenuwstelsel. Dit is de verandering van het ‘vecht en vlucht’ naar het ‘rust en verteer’ mechanisme. Dit zorgt voor een kalm en ontspannen gevoel. Deze staat houdt je gezond en vitaal in hart en ziel en bevordert een gezond en gelukkig leven.

Lees meer

Verzwaringsdeken effecten

Relax your body - Relax your mind

MooiBeeld_Calmzy-1676

Sensorische problemen

Helpt met het verbeteren van sensorische informatieverwerking. Verhoog concentratie en focus bij ADHD en autisme.
MooiBeeld_Calmzy-1806

Serotonine gelukshormoon

Breng serotonine gehalte op peil en ervaar kalmerende werking. Zorgt voor een goede stemming en een gezond slaappatroon.
MooiBeeld_Calmzy-1452

Melatonine slaaphormoon

Melatonine wordt gemaakt van serotonine. Als het serotonine gehalte op peil is, wordt een gezonde hoeveelheid melatonine aangemaakt.
MooiBeeld_Calmzy-2353

Cortisol stresshormoon

De-activeer het 'vecht en vlucht' mechanisme en verlaag de productie van cortisol. Minder constante aanmaak van cortisol zorgt voor een gezond lichaam.

De voordelen van een verzwaringsdeken

Een Calmzy verzwaringsdeken is de knuffel die je nodig hebt om de rust te ervaren die je lichaam nodig heeft. De deken zorgt voor een afname van stress en angst en een toename van rust en ontspanning. Doordat je beter slaapt heb je meer energie in de ochtend. De toename in energie kunnen we omzetten om bewuster en efficiënter met onze drukke dagen om te gaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat verzwaringsdekens helpen bij het volgende:

  • Verbeteren van focus bij ADHD en Autisme
  • Diepe slaap verbeteren
  • Stress verminderen
  • Slapeloosheid tegengaan
  • Angststoornissen

Lees meerBekijk producten

Weighted blanket
Calmzy weighted blanket

Verzwaard met glaszand

Een Calmzy verzwaringsdeken is gevuld met hypo-allergeen glaszand dat zorgt voor het zware gewicht. Het speciale design van een Calmzy verzwaringsdeken bestaat uit 120 vierkante vakjes. Deze zijn afzonderlijk van elkaar gevuld met glaszand. De stiksels zijn met laser precisie genaaid en zijn van hoge kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat het gewicht gelijkmatig over je lichaam wordt verdeeld. Samen met kwalitatief hoogstaande materialen creëert dit een optimaal DPS effect.

Lees meerKoop nu

9.2 /10

Beoordelingen

Voor ik bestelde had ik nog wat vragen en werd meteen geholpen. Ben nog steeds blij met de aankoop. Zeker aan te raden! Goede en snelle service/levering

Priscilla (Mechelen) - 10/10

Geprobeerd vanwege onrustig slapen. Op internet gezien dat een verzwaarde deken daartegen kan helpen. De deken gaf mij niet de gehoopte rust. Bij Calmzy besteld omdat ik gelezen had dat retourneren geen probleem was. Dat bleek inderdaad het geval.

W. (Haren) - 9/10

Goede productinformatie en snelle levering!

Yvette (De Meern) - 10/10

Naar volle tevredenheid

e (Heerlen) - 10/10

Levering volgens afspraak. Speciale hoes met lussen ideaal om deken op zijn plek te houden binnen de hoes. Deken helpt wel om beter te slapen, lost slaapprobleem helaas niet op. Wel genoeg effect om deken te blijven gebruiken. Alle beetjes helpen.

D (Blijham) - 9/10

Al een hele lange tijd slaap ik slecht en door een tip om dit dekbed te kopen slaap ik eindelijk veeel beter. Door het zware dekbed wat je omsluit slaap ik in ieder geval veel beter. Ik kan het iedereen aanbevelen

Karin (Arnhem) - 10/10

Eindelijk weer heerlijk geslapen sinds jaren

Julite (Westerhoven ) - 9/10

Hij doet idd wat gesteld wordt. Is een tweede huidje en zorgt dat ik me veilig voel en dus 's nachts geen stress heb.

Hanne de Wilde (Oostvoorne) - 10/10

Snelle levering , goed bereikbaar voor informatie, vriendelijk geholpen. Zelf heb ik een verzwarings deken besteld. De deken geeft een beschermend , omhullend gevoel, hoewel ik nog niet het idee heb dat ik er beter van slaap.

Mariska (Castricum ) - 8/10

lekker geslapen

Linda (Rucphen) - 9/10