Waarom verzwaringsdekens je leven voor altijd kunnen veranderen

Berich afbeelding

Heb je al eens van verzwaringsdekens gehoord? De ideale deken wanneer je last hebt van slapeloosheid, AD(H)D, overprikkeling, stress, depressie en nog veel meer. Verzwaringsdekens kunnen je leven voor altijd veranderen. Op een positieve manier waardoor je weer fluitend door het leven gaat.

Dit is een verzwaringsdeken

Het verschil tussen een normale deken en een verzwaringsdeken zit hem in het gewicht. Verzwaringsdekens voor volwassenen starten met een gewicht van 6 kg. De meer zwaardere modellen hebben een gewicht van 8 of 9 kg maar soms ook nog hoger. Voor kinderen zijn er naar verhouding lichtere verzwaringsdekens.

Waarom voor een verzwaringsdeken kiezen? Dit heeft alles met het bijzondere effect van deze deken te maken.

Autisme, ADHD, depressie en andere klachten

Mensen met autisme, ADD of ADHD, angst en slapeloosheid hebben het niet makkelijk. Door een teveel aan prikkels is het lastig om goed in te slapen en door te slapen. Dit leidt tot slapeloosheid maar ook slapeloosheid op zich is een veel voorkomend probleem.

Verzwaringsdekens dragen bij aan een betere slaap. Dit zie je ook terug aan de groeiende populariteit. Steeds meer mensen met een van bovenstaande aandoeningen of klachten kiezen voor een verzwaringsdeken.

Het effect van een verzwaringsdeken

Hoe werkt dat nu, een verzwaringsdeken? Doordat deze deken zwaarder is dan de normale deken geeft deze ook meer druk op het lichaam. Deze diepere druk noem je ook wel de diepe druk stimulatie. Het lichaam reageert op deze verhoogde druk door aanmaak van gelukshormonen zoals serotonine, melatonine en dopamine. Dit zorgt niet alleen voor een prettiger gevoel maar ook voor een kwalitatief goede slaap.

Dat verzwaringsdekens effectief zijn is inmiddels al lang bewezen. Dit zie je alleen al terug aan de vele positieve ervaringen die je op het internet tegenkomt. Daarnaast worden verzwaringsdekens vaak door therapeuten voorgeschreven. Ook weer een bewijs dat een verzwaringsdeken écht werkt.

Een gelijkmatige gewichtsverdeling, afgestemd op de lichaamsbouw

Verzwaringsdekens kunnen je leven voor altijd veranderen. Je ervaart een goede en diepe slaap waarbij je uitgerust wakker wordt. Dit effect werkt overdag lang door: een betere concentratie, een goed humeur en een fit gevoel.

Nu is het niet zo dat je voor de eerste de beste verzwaringsdeken kunt gaan. Het is namelijk belangrijk om de deken goed af te stemmen op de lichaamsbouw oftewel het lichaamsgewicht. Gemiddeld genomen heeft een verzwaringsdeken 10% van het lichaamsgewicht. Iemand met een lichaamsgewicht van 76 kg zou dus een verzwaringsdeken van 8 kg moeten nemen.

Maar dat is niet alles, soms blijkt dat 15% van het lichaamsgewicht beter is. Dit hangt van de wensen, gevoeligheid van het lichaam maar ook van de effectiviteit af. Soms is het dus even uitproberen welke verzwaringsdeken het meest geschikt is.

Plaats een verzwaringsdeken niet bovenop een dekbed

Voor een maximaal effect is het belangrijk om direct onder een verzwaringsdeken te liggen. Dit betekent dat deze niet op een dekbed, normale deken of iets anders mag liggen. Een dun laken mag eventueel wel, maar het blijft aan te raden om er niks tussen te leggen.

Natuurlijk is dit minder hygiënisch. Gelukkig mogen verzwaringsdekens met de hand uitgewassen worden. Daarnaast zijn er speciale hoezen voor verzwaringsdekens verkrijgbaar. Deze bevestig je aan de deken waardoor de hoes niet verschuift. De hoezen zijn uitwasbaar in de wasmachine.

Maak kennis met de Calmzy verzwaringsdeken: op en top kwaliteit.