Wat is een verzwaringsdeken?

Berich afbeelding

Je wilt je slaap verbeteren. Je kunt moeilijk in slaap komen, of het is lastig om in een diepe slaap te blijven. Een overload aan prikkels zorgt voor lage concentratie en focus. Wanneer je de hele tijd loopt te malen en piekeren ga je ongelukkig door het leven. Een verzwaringsdeken helpt om gezonder en gelukkiger te leven. Maar wat is een verzwaringsdeken precies?

Waar is een verzwaringsdeken van gemaakt?

Een verzwaringsdeken is hetzelfde als een normaal deken waar je ’s nachts onder slaapt. Het verschil is het gewicht van de deken. Een verzwaringsdeken bestaat uit verschillende lagen. Deze lagen zijn gemaakt van verschillende materialen. Een Calmzy verzwaringsdeken bestaat uit zeven lagen:

  • De twee buitenste lagen zijn gemaakt van katoen
  • De tweede en de zesde lagen zijn gemaakt van polyester
  • De derde en vijfde lagen zijn van polyester die bestaan uit vakjes
  • De vierde laag is de vulling die bestaat uit hypo-allergeen fijn glaszand

Hierdoor heeft een Calmzy verzwaringsdeken de beste kwaliteit. Zo is het niet mogelijk dat het glaszand gaat lekken. Het is ademend en geeft voldoende warmte in de winter en voldoende koeling in de zomer. Het gewicht van een verzwaringsdeken is afhankelijk van het aantal glazen korreltjes dat wordt gebruikt. De korreltjes zijn niet giftig. Het polyester is milieuvriendelijk en het katoen is 100% natuurlijk katoen.

Wat is de functie van een verzwaringsdeken?

Veel mensen hebben nog nooit gehoord van een verzwaringsdeken. Het wordt toch al enige tijd toegepast in de psychiatrie en psychologie om mensen met uiteenlopende klachten te behandelen. De functie van een verzwaringsdeken is om druk op het lichaam uit te oefenen. Dit wordt Deep Pressure Stimulation (DPS) genoemd. Het gewicht in een verzwaringsdeken wordt gelijk verdeeld en zorgt voor de diepe druk op het lichaam. Op deze manier wordt je zenuwstelsel op een rustgevende manier beïnvloed. Je zenuwstelsel pikt de signalen van het gewicht op en verlaagt je alertheid, waardoor je meer ontspant en kalmer wordt.

Hoe kan een verzwaringsdeken helpen?

Een verzwaringsdeken geeft je het gevoel van een stevige knuffel. Je ligt in een soort cocon. Als baby’s onrustig zijn worden ze ingebakerd. Dit geeft rust en ontspanning. Dit werkt bij kinderen en volwassenen precies hetzelfde. Een verzwaringsdeken zorgt voor een ingebakerd gevoel en dat geeft rust en ontspanning. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je concentratie verhogen. Als je naar bed gaat helpt het om sneller in slaap te vallen en om langer in een diepe slaap te blijven. Doordat een verzwaringsdeken kalmerend werkt, heb je minder last van piekeren of angstaanvallen. Het is een veelzijdig product wat veel mensen kan helpen om een gezonder en gelukkiger leven te hebben.

Wil je zelf ervaren wat de effecten van een verzwaringsdeken zijn? Ben je toe aan een welverdiende nachtrust of op zoek naar wat meer ontspanning? Bekijk hier welk gewicht het best bij je past!