Wordt een verzwaringsdeken vergoed door mijn zorgverzekering?

Berich afbeelding

Als je ooit een nacht in bed hebt liggen woelen en draaien, weet je al hoe je je de volgende dag zult voelen: moe, chagrijnig en niet lekker. De lange termijn effecten van slaapgebrek zijn reëel. Het put je mentale vermogens uit en brengt je fysieke gezondheid in gevaar. De wetenschap heeft een slechte slaap in verband gebracht met allerlei gezondheidsproblemen, van gewichtstoename tot een verzwakt immuunsysteem. Slaap is dus een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven, samen met lichaamsbeweging en een gezond dieet.

Investeer in gezonde slaapgewoonten

Investeren in goede en gezonde slaapgewoonten is absoluut noodzakelijk en kan op de lange termijn zelfs onnodige kosten verminderen. Een onderzoek naar de kosten van hersenaandoeningen plaatste slaapstoornissen op de negende plaats. En op grote schaal hebben slaapstoornissen ook een negatieve financiële impact. Volgens een onderzoek van CZ kan iemand met slaaptekort een werkgever ongeveer 1.400 euro per jaar kosten. Wat schokkend is, is dat werk vaak de oorzaak is van deze slaapproblemen.

Meer zorgverzekeraars erkennen het belang van slaap

Verzekeraars worden steeds bewuster van het belang van slaap. Er worden kleine stappen gezet om verder te kijken dan alleen het terugbetalen van slaapmiddelen, slaapstand trainers voor mensen met slaapapneu, ademhalingsapparatuur en cognitieve gedragstherapie bij slapeloosheid. Maar wordt een verzwaringsdeken vergoed?

kopel lachen in bed met Calmzy

Verzwaringsdeken zorgverzekering

Investeren in een verzwaringsdeken kan voor veel mensen een hoge kostenpost zijn. U vraagt ​​zich misschien af: dekt mijn verzekering de kosten van een verzwaard deken? Helaas is het antwoord: nog niet! Een verzwaringsdeken zorgverzekering wordt op dit moment niet aangeboden.

Zorgverzekeringen zien zwaartekracht dekens nog als een alternatief hulpmiddel. Ze hebben meer wetenschappelijk bewijs over de positieve effecten nodig, voordat verzwaringsdekens in een aanvullend verzekeringspakket wordt opgenomen.

We erkennen het belang en de impact die dit voor mensen kan hebben. Een goede nachtrust moet voor iedereen toegankelijk zijn, voor elke leeftijd en voor elk budget. We werken hard aan de realisatie van dit project en beginnen gesprekken met verzekeringsmaatschappijen om de steun te krijgen. Bureaucratie en papierwerk maken het echter niet gemakkelijk! Wat we nu kunnen zeggen en aanbevelen is; investeer in je slaap en neem het niet als vanzelfsprekend aan. Investeren in gewogen dekens heeft veel bewezen voordelen voor uw gezondheid, lees hier meer over de voordelen van verzwaringsdekens.

Verzwaringsdeken kosten

De beste investering voor een goede slaap is zonder twijfel een Calmzy verzwaringsdeken, want daar heb je nog jaren – elke dag profijt van. Ben je benieuwd wat een Calmzy voor jou zou kosten? Neem dan een kijkje op onze productpagina.