Zo doe je een duvet cover om een verzwaringsdeken!

Berich afbeelding

Verzwaringsdekens zijn super fijn als je beter wilt slapen. Ze geven een diepe druk en stimuleren het zenuwstelsel om te ontspannen. Om het plaatje compleet te maken zijn er ook mooie overtrekhoezen beschikbaar voor verzwaringsdekens. Je kunt ze makkelijk uitwassen in de wasmachine en beschermen je verzwaarde deken tegen slijtage.

Deze werken alleen net iets anders dan de normale hoezen die je gewend bent voor je dekbed. Het is niet moeilijk, maar je het moet net even weten hoe het werkt. In deze blog wordt uitgelegd hoe je een duvet cover over een verzwaringsdeken doet.

Fluitje van een cent

Een overtrekhoes om een verzwaringsdeken doen is niet ingewikkeld. Het lijkt veel op het proces wat je doet met een normale deken. Bij een verzwaringsdeken duvet cover zijn dit de stappen die je moet doorlopen:

  • Spreid de overtrekhoes over je bed
  • Open de rits van de duvet cover
  • Trek de overtrekhoes binnenste buiten
  • Spreid de binnenste buiten gedraaide hoes over je bed met de 8 paar binders naar boven
  • Leg de verzwaringsdeken gespreid over de overtrekhoes
  • Knoop de 8 paar binders vast aan de 8 lusjes van de verzwaringsdeken
  • Trek de combinatie terug naar de binnenkant en spreid volledig over je bed
  • Zorg dat de verzwaarde deken goed verdeeld is in de duvet cover
  • Sluit de rits van de duvet cover

Overtrekhoes voorbereiden

Pak de verzwaringsdeken duvet cover en verspreid deze volledig over je bed. Open de rits. Ga met je linkerhand door de rits langs de linker naad naar achter tot je de hoek linksachter bereikt en doe hetzelfde met je rechterhand naar de hoek rechtsachter. Trek de hoeken naar je toe.

Pak beide hoeken die je naar je toegetrokken hebt, van binnen met je linker en rechter hand vast. Trek de hoeken door de rits van de overtrekhoes naar buiten. Wapper de duvet cover met beide hoeken nog steeds vast in je handen, over je bed heen. Zorg dat de duvet cover in zijn geheel uitgespreid over bed ligt. De zijde van de 8 paar binders moet boven liggen, zodat we later makkelijk het verzwaringsdeken kunnen vastknopen.

Verzwaringsdeken vastmaken

Nu leg je de verzwaringsdeken volledig gespreid over de binnenste buiten gedraaide overtrekhoes. De 8 lusjes van de verzwaringsdeken komen precies bij de 8 paar binders van de duvet cover te liggen. Knoop de binders vast aan de lusjes van de verzwaarde deken met een stevige strik, niet een knoop. Met een stevige strik blijft alles op zijn plaats, maar kun je later als je wilt uitwassen de touwtjes ook weer makkelijk los krijgen.

Verzwaringsdeken weer terug naar binnen doen

Als dit gedaan is kun je de verzwaringsdeken weer terug naar de binnenkant trekken. Ga weer met je linkerhand door de rits langs de linker naad naar achter tot je de hoek linksachter bereikt. Doe hetzelfde met je rechterhand naar de hoek rechtsachter. Trek de hoeken naar je toe.

Pak nu de hoeken die je naar je toegetrokken hebt, van binnen met je linker en rechterhand vast en trek het geheel door de rits naar buiten. Wapper de verzwaarde deken met beide hoeken nog steeds vast, stevig over je bed heen. Houd er wel rekening mee dat het deze keer wat zwaarder is vanwege het gewicht van de verzwaringsdeken. Spreid de verzwaringsdeken met duvet cover volledig over je bed. Zorg dat alle hoeken van de verzwaringsdeken goed in de hoeken van de duvet cover zitten.

Alles op zijn plek?

Nu de rits nog open is kun je de verzwaringsdeken netjes verdelen in de duvet cover. Door aan de knobbels van de strikjes te voelen weet je waar de deken vastzit. Als je zo’n knobbel vasthoud kun je duvet cover en verzwaarde deken recht trekken, zodat het gewicht goed verdeeld zit. Wapper de deken anders nog een aantal keer. Wanneer voor je gevoel alles netjes op zijn plek zit, kun je de rits dicht maken en is de Calmzy klaar voor gebruik voor een heerlijk comfortabele nachtrust!

Zoals we zeiden is het fluitje van een cent. Als je deze methode gebruikt om een duvet cover om een verzwaringsdeken te doen, weet je zeker dat alles op de goede manier vastgemaakt zit. Als je geen duvet cover hebt, of je wilt graag een aantal covers om af te wisselen, neem dan eens een kijkje op de productpagina van Calmzy voor een Superior Soft duvet cover!