Vanaf nu veilig bestellen via Bol.com

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

4 minute read

Een verzwaringsdeken van Calmzy oefent diepe druk uit op het lichaam. De diepe druk wordt gedetecteerd door je zenuwstelsel en heeft een kalmerend effect. 

Wetenschap achter verzwaringsdekens

De onderliggende wetenschap bij verzwaringsdekens wordt Diepe Druk Stimulatie genoemd. In recente onderzoeken wordt de kracht aangetoond van Diepe Druk Stimulatie met behulp van verzwaringsdekens. Diepe druk heeft duidelijk een positief effect op het lichaam en de gezondheid. De wetenschap bij verzwaringsdekens helpt om op een natuurlijke manier het lichaam volledig te ontspannen en een optimale slaapkwaliteit te bereiken.

Diepe druk stimulatie is een methode om prikkelverwerking in de hersenen op een juiste manier te stimuleren. DDS wordt veel toegepast bij kinderen en volwassenen met autisme, ADHD, ADHD, psychische klachten, maar ook bij verschillende lichamelijke klachten.

Lees meer over DDS

Hoe werkt Diepe Druk Stimulatie?

Wanneer diepe druk op het lichaam wordt toegepast, schakelt het lichaam over van het sympathische naar het parasympatische zenuwstelsel. Dit is de verandering van het ‘vecht en vlucht’ naar het ‘rust en verteer’ mechanisme. Dit zorgt voor een kalm en ontspannen gevoel. Deze staat houdt je gezond en vitaal in hart en ziel en bevordert een gezond en gelukkig leven.

De diepe druk van een verzwaringsdeken zorgt voor een gevoel van geborgenheid. Op deze manier signaleer je aan je lichaam dat het veilig is om te ontspannen. Studies tonen aan, dat een verzwaringsdeken door dit mechanische de aanmaak ondersteund van hormonen die verantwoordelijk zijn voor slaap en een goed gevoel (melatonine en serotonine), terwijl het hormonen gerelateerd aan stress en angst (cortisol) laat afnemen.

Lees meer

Calmzy verzwaringsdeken effecten

Sensorische problemen

Een verzwaringsdeken helpt met het verbeteren van sensorische informatieverwerking. Verhoog concentratie en focus bij ADHD en Autisme. Een verzwaringsdeken is ideaal voor iedereen die op zoek is om een therapie zonder medicijnen uit te proberen, die zowel veilig als effectief is.

Melatonine slaaphormoon

Melatonine wordt gemaakt van serotonine. Als het serotonine gehalte op peil is, wordt een gezonde hoeveelheid melatonine aangemaakt. Naast serotonine geeft het lichaam ook meer melatonine vrij bij het gebruik van een verzwaringsdeken. Dit stofje geeft het lichaam een signaal dat het tijd is om te gaan slapen. Daarom is het gebruik van een verzwaringsdeken in de avond voordat men naar bed gaat ook nuttig.

Serotonine gelukshormoon

Met een verzwaringsdeken breng je het serotonine gehalte op peil en ervaar je een kalmerende werking. Dit zorgt voor een goede stemming en een gezond slaappatroon. Serotonine is een chemische stof die zorgt dat het lichaam tot rust komt, is belangrijk voor de stemming, bij slaap, focus en kalmte. 

Cortisol slaaphormoon

Een verstoorde cortison-dagcurve kan gepaard gaan met moeite om in slaap te vallen en/of met moeite om te kunnen doorslapen. Een verzwaringsdeken geeft het gevoel van een stevige knuffel en zorgt voor een veilig en geborgenen gevoel. Op deze manier de-activeer je het 'vecht en vlucht'-mechanisme en verlaag je de productie van cortison. Minder constante aanmaak van cortison zorgt voor een gezond lichaam.

Voordelen van een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken van Calmzy is de knuffel die je nodig hebt om de rust te ervaren die je lichaam nodig heeft. De verzwaringsdeken zorgt voor een afname van stress en angst en een toename van rust en ontspanning. Doordat je beter slaapt, heb je meer energie in de ochtend. De toename in energie kunnen we omzetten om bewuster en efficiënter met onze drukke dagen om te gaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat verzwaringsdekens helpen bij het volgende:

  • Slapeloosheid tegengaan omdat je makkelijker, rustiger en dieper slaapt
  • Verbeter van focus bij ADHD en Autisme.
  • Helpt bij sensorische integratiestoornissen en prikkelverwerking
  • Verminderen van angst en stress
  • Depressie
  • Restless legs
  • Posttraumatische stress stoornis

Lees meer 

Verzwaard met glaszand

Een Calmzy verzwaringsdeken is gevuld met hypo-allergeen glaszand dat zorgt voor het zware gewicht. Het speciale design van een Calmzy verzwaringsdeken bestaat uit 120 vierkante vakjes. Deze zijn afzonderlijk van elkaar gevuld met glaszand. De stiksels zijn met laser precisie genaaid en zijn van hoge kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat het gewicht gelijkmatig over lichaam wordt verdeeld. Samen met kwalitatief hoogstaande materialen creëert dit een optimaal DPS effect.

Lees meer

« Back to Blog