HOE WERKT EEN VERZWARINGSDEKEN

Een Calmzy verzwaringsdeken oefent diepe druk uit op het lichaam. De diepe druk wordt gedetecteerd door je zenuwstelsel en heeft een kalmerend effect.

"Al een hele lange tijd slaap ik slecht en door een tip om dit dekbed te kopen slaap ik eindelijk veeel beter. Door het zware dekbed wat je omsluit slaap ik in ieder geval veel beter. Ik kan het iedereen aanbevelen"
Karin
Arnhem

Wetenschap achter verzwaringsdekenS

De onderliggende wetenschap bij verzwaringsdekens wordt Diepe Druk Stimulatie genoemd. In recente onderzoeken wordt de kracht aangetoond van Diepe Druk Stimulatie met behulp van verzwaarde dekens. Diepe druk heeft duidelijk een positief effect op het lichaam en de gezondheid. Deze technologie helpt om op een natuurlijke manier het lichaam volledig te ontspannen en een optimale slaapkwaliteit te bereiken.

Hoe werkt een verzwaringsdeken
Hoe werkt een verzwaringsdeken

Hoe werkt Diepe Druk Stimulatie

Wanneer diepe druk op het lichaam wordt toegepast, schakelt het lichaam over van het sympathische naar het parasympatische zenuwstelsel. Dit is de verandering van het ‘vecht en vlucht’ naar het ‘rust en verteer’ mechanisme. Dit zorgt voor een kalm en ontspannen gevoel. Deze staat houdt je gezond en vitaal in hart en ziel en bevordert een gezond en gelukkig leven.

Studies tonen aan dat verzwaringsdekens het serotonine en melatonine gehalte verhogen, terwijl cortisol gehaltes verlaagd worden.

Calmzy verzwaringsdeken effecten

Hoe werkt een verzwaringsdeken

Sensorische problemen

Helpt met het verbeteren van sensorische informatieverwerking. Verhoog concentratie en focus bij ADHD en Autisme
Hoe werkt een verzwaringsdeken

Melatonine slaaphormoon

Melatonine wordt gemaakt van serotonine. Als het serotonine gehalte op peil is, wordt een gezonde hoeveelheid melatonine aangemaakt.
Hoe werkt een verzwaringsdeken

Serotonine gelukshormoon

Breng serotonine gehalte op peil en ervaar kalmerende werking. Zorgt voor een goede stemming en een gezond slaappatroon.
Hoe werkt een verzwaringsdeken

Cortisol stresshormoon

De-activeer het 'vecht en vlucht' mechanisme en verlaag de productie van cortisol. Minder constante aanmaak van cortisol zorgt voor een gezond lichaam.

VOORDELEN VAN EEN VERZWARINGSDEKEN

Een Calmzy verzwaringsdeken is de knuffel die je nodig hebt om de rust te ervaren die je lichaam nodig heeft. De deken zorgt voor een afname van stress en angst en een toename van rust en ontspanning. Doordat je beter slaapt heb je meer energie in de ochtend. De toename in energie kunnen we omzetten om bewuster en efficiënter met onze drukke dagen om te gaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat verzwaringsdekens helpen bij het volgende:

- Verbeteren van focus bij ADHD en Autisme
- Diepe slaap verbeteren
- Stress verminderen
- Slapeloosheid tegengaan
- Angststoornissen

Hoe werkt een verzwaringsdeken  glasbolletjes

VERZWAARD MET GLASZAND

Een Calmzy verzwaringsdeken is gevuld met hypo-allergeen glaszand dat zorgt voor het zware gewicht. Het speciale design van een Calmzy verzwaringsdeken bestaat uit 120 vierkante vakjes. Deze zijn afzonderlijk van elkaar gevuld met glaszand. De stiksels zijn met laser precisie genaaid en zijn van hoge kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat het gewicht gelijkmatig over je lichaam wordt verdeeld. Samen met kwalitatief hoogstaande materialen creëert dit een optimaal DPS effect.

"Mijn moeder en ik hebben beide een verzwaringsdeken gekocht. We merken al meteen verschil qua slapen. We sliepen door, sliepen dieper en mijn moeder heeft minder last van nachtelijk zweten."
Melanie
Apeldoorn

slaap nooit meer hetzelfde

Voor 22:59 uur besteld is vandaag gratis verzonden met track en trace.